FAQ

?

Care este programul grădiniței / școlii?

Atât școala, cât și grădiniția sunt deschise de luni până vineri de la ora 08.00 la ora 18.00. Acest interval cuprinde: before school, ciclul de lucru cu materiale Montessori, activități de grup și jocuri în aer liber, masa de prânz, odihnă, after-school și opționale.

Mai multe detalii despre programul de grădiniță, găsiți aici, iar despre programul de școală aici.

?

Cât timp durează acomodarea copilului meu la grupă?

Adaptarea la noul mediu și separarea de părinți pentru o perioadă poate fi un proces însoțit de multă încărcătură emoțională atât pentru copil cât și pentru părinți. Fiecare copil/individ este unic. Fiecare copil are propriul ritm de dezvoltare, propria personalitate și propria toleranță la schimbări, astfel că nu există o perioadă fixă de acomodare, fiind un proces care poate dura de la câteva zile, la câteva săptămâni. Mai multe informații despre acomodarea unui copil la grădiniță puteți citi aici.

?

Îmi pot înscrie copilul în mijlocul anului școlar?

Da, există posibilitatea de vă înscrie copilul în mijocul anului școlar în cazul în care există locuri disponibile la vreuna dintre grupele de grădiniță / școală.

Puteți completa formularul de înscriere  și ulterior veți primi un răspuns pentru a vi se confirma, sau nu, disponibilitatea la clase.

?

Câte vacanțe există pe parcursul anului școlar?

Există 4 vacanțe (primăvară, vară, toamnă, iarnă) care diferă ca durată, cât și zilele libere legale (de exemplu, 1 iunie – Ziua Copilului, Rusaliile, 1 Decembrie etc). Calendarul complet pentru grădiniță îl puteți vizualiza aici, iar pe cel de școală, aici

?

Se dau teme pentru acasă la o școală Montessori?

Temele nu sunt necesare într-o școală Montessori. În primul rând, copiii nu pot folosi materiale Montessori acasă, iar majoritatea temelor înseamnă lucru cu fișe și manuale, ceea ce nu se folosește, de regulă, în educația Montessori. În al doilea rând, natura învățării în școala Montessori (interactivă, centrată pe copil și cu manipularea materialelor) este atât de benefică pentru copii, încât nu au nevoie de teme pentru ca exercițiul învățării să fie menținut și susținut.

Mai multe informații despre metoda Montessori și cea tradițională, puteți citi în secțiunea Montessori - întrebări și răspunsuri

?

Există un psiholog în grădiniță sau se colaborează cu unul?

Da, Montessori School of Bucharest oferă consiliere şcolară. Eva Alexandra Șerban, consilierul nostru, are studii de psihologie şi formare de bază în Psihoterapie Centrată pe Persoană și este facilitator al programului de educație parentală Cercul Siguranței. Atribuțiile acesteia includ observarea constantă la clase și consilierea educatorilor, iar la nevoie, și a părinţilor şi a copiilor, cu privire la aspectele observate.  

?

Școala beneficiază de bucătărie proprie?

Prânzul și gustarea de după-masă sunt asigurate de o firmă de catering. Ocazional copiii pregătesc singuri gustări. Porțiile sunt în concordanță cu vârsta copiilor.

?

Ce se întâmplă dacă un copil se simte rău în timpul programului de grădiniță / școală?

Dacă un copil se simte rău în timpul orelor sau pauzelor, acesta va merge la cabinetul medical însoțit de un profesor; asistenta școlii va contacta părinții, astfel încât copilul să poată fi luat mai devreme de la școală, dacă situația o impune. Asistenta școlii va informa profesorii cu privire la starea copilului.

?

Care sunt măsurile de siguranță luate împotriva COVID-19?

Dat fiind contextul actual, Montessori School of Bucharest a adoptat o serie de măsuri de igienă și protecție pe care le găsiți detaliate în acest document.