Blog

Ziua Internațională a Profesorului
  2022-10-05

Ziua Internațională a Profesorului

De Ziua Internațională a Profesorului și Ziua Mondială a Educației, atât părinții, cât și profesorii din comunitatea noastră au împărtășit câteva gânduri despre profesorii lor sau ai copiilor lor. Mulțumim tuturor că sunteți parte din această comunitate!

     Apreciez  la profesorul copilului meu...

 
♥...grija deosebită pentru latura emoțională.

♥...respectul pe care îl manifestă pentru individualitatea fiecărui copil și grija cu care îi ghidează în "aventura cunoașterii".

♥… calmul si profesionalismul de care dau dovadă în fiecare zi, modelând vieți și caractere.

♥ …căldura sufletească, răbdarea, profesionalismul și empatia.
♥ …dedicarea, blândețea, iubirea și atenția oferite copilului.

♥...acceptarea si rabdarea față de copil. Indiferent de comportamentul copilului, el este acceptat și respectat ca atare, ca un om cu trăiri de tot felul, iar faptul că i se permite să fie el însuși, cu bune și rele, cred că oferă un spațiu sigur pentru dezvoltare și relaționare sănătoasă.

    Am învățat de la educatorii copilului meu….

♥…importanța parteneriatului între profesori și părinți, în educația copiilor.

♥...că putem zâmbi în fiecare zi la grădiniță in ciuda dificultăților personale.

♥...că lacrimile și crizele de furie prind bine.

♥... să îmi ajustez așteptările conform cu etapa de dezvoltare proprie vârstei lui și capacitatea de integrare în comunitate a copilului.

♥...cum să gestionez comportamentul copilului, cum să mă exprim, ce acțiuni să iau și, mai ales cum să am răbdare cu copilul și cu mine, să mă apreciez și să mă iubesc ca părinte.

♥ ...că este în regulă să am nevoie de ajutor, iar acest sprijin i-a fost oferit în mod constant  atât copilului, cât și mie, ca părinte. It takes a village și asta pare să fie  înțeles și acceptat, ceea ce este minunat.

♥ ...că este în regulă să am nevoie de ajutor, iar acest sprijin i-a fost oferit în mod constant  atât copilului, cât și mie, ca părinte. It takes a village și asta pare să fie  înțeles și acceptat, ceea ce este minunat.

♥...cum să-mi adaptez așteptările la copilul meu.

♥...să identific mai bine nevoile copilului meu.

♥... să pun limite sănătoase.

♥... să am încredere în copilul meu și în puterea lui de a se adapta lumii exterioare.

 

   O amintire cu profesorul meu pe care o păstrez mereu cu mine.

♥ Când m-a dat cu rujul ei la serbarea de Crăciun, pe mine și pe celelalte fete de la grădiniță.

♥ Primul rol dintr- o serbare de clasa a-II-a

♥ Prima zi de școală e o amintire de neuitat :).

♥ My piano teacher’s love and mentorship, beyond technical expertise.

♥ Ar fi atât de multe amintiri pe care le prețuiesc si pe care le voi retine toată viața, așa că o voi menționa pe prima, aceea când ne-am cunoscut si mi-a oferit o liniște și încredere deplină în ea si totodată în grădiniță.

♥ Îmi aduc aminte și acum prima dată când mi s-a spus că e în regulă să nu mă pricep la toate materiile. Îmi aduc aminte cu drag de singurul profesor care și-a luat răgaz să vadă la ce mă pricep și să mă încurajeze să urmez acea cale. Chiar daca nu era materia predată de el :)

 

♥    La mulți ani pentru voi, cei care le lăsați libertatea copiilor noștri de a visa, le păstrați individualitatea, dar în același timp îi învățați să coopereze și să se ajute unii pe alții, că îi lăsați inocenți și iubitori de adevăr, că îi învățați să nu se dea bătuți și să învețe din greșeli.

     Vă mulțumesc pentru faptul că fetele mele vin la scoală cu drag și cu dorință de a descoperi lucruri și se întorc acasă zâmbind!


♥ Fiecare profesor care a trecut prin viața mea mi-a deschis ferestre spre cunoașterea și înțelegerea vieții frumoase pe care o trăiesc.

♥ De la învățătoarea mea am învățat că fiecare lucru ce pare complicat la prima vedere este o sumă de lucruri ușor de făcut și poate fi împărțit în pași mici și realizabili.

♥ Ne place stilul vestic al lui Crystal. Am apreciat cunoștințele transmise copiilor de către Ana, dar și anumite exprimări clare și ferme pe care le-au dobândit. Cunostințele din grădiniță ne-au ghidat traseul în această vară - a trebuit să mergem cu mașina până în Pisa, pentru a vedea turnul .

♥ Apreciez atenția cu fetița mea este ajutată să evolueze de educatoarele ei. De asemenea, apreciem liniștea cu care revine de la grădiniță, care ne indica faptul că acolo se simte bine și că e încurajată să descopere lumea. Suntem fascinați când ne arată ce a lucrat e și observam și apreciem răbdarea educatorilor de a o însoți în exercițiile ei creative.

♥ Mulțumim pentru că aveți grijă de copilașii noștri. Despărțirea de ei este uneori grea dimineața, pentru că mai vor să stea puțin în brațe la mami, pentru că nici mami nu e pregătită să îi lase și ar mai vrea 2 minute de joacă cu ei. Dar o facem oricum căci știm că le e bine cu voi. Că voi știți să îi învățați lucruri pe care noi nu le știm. Sunteți persoanele cu care am ales să facem echipa ca să îi creștem oameni frumoși.

♥ Am apreciat la profesorul meu că exersa cu elevii competențe care le vor servi pentru toată viața – să fie determinați, să nu renunțe la școală și la planurile lor, indiferent cât de greu este, să își cunoască și să își gestioneze emoțiile, să nu fie violenți, să înțeleagă diferențele dintre oameni și opinii, să știe să colaboreze și să aibă încredere în ei.

♥ Apreciez la Ana că este foarte blândă, răbdătoare, calmă și în același timp, fermă.  Este perfect și sunt absolut recunoscătoare pentru tot ce face pentru băiatul meu și fericirea lui zilnică - MULȚUMESC, Ana!

♥ Educatoarei copilului meu îi urez să nu se termine resursele de răbdare, să descopere în fiecare generație de copii ceva nou, prin care să se reinventeze propria persoană, să nu se plictisească niciodată în această meserie. Nu în ultimul rând, să fie sanatoasă ea și toți educatorii de la clasă!

♥ La mulți ani, dascăli dragi! Voi faceți lumea mai bună, mai echilibrată și mai colorată!

 ♥ Chiar dacă nu o spunem în fiecare zi, MULȚUMIM pentru ceea ce faceți!

♥  Mulțumim tuturor că aveți grijă ca acest loc luminos să existe!