Istoric

A fost înființată Grădinița Montessori București - Montessori Kindergarten of Bucharest (MKB), care funcționa cu o grupă de 8 copii, fiind prima grădiniță Montessori din București autorizată de Ministerul Educației.

S-a deschis a doua grupă Montessori pentru copii cu vârste între 3 şi 6 ani şi o grupă Montessori pentru copiii între 2 și 3 ani.

Ca o creștere firească și o continuitate pentru copiii noștri de la grădiniță, a fost deschisă și autorizată prima clasă de Școală Montessori (nivelul Montessori Primar 1,elevi de 6-9 ani), sub denumirea Școala Montessori București – Montessori School of Bucharest.

A fost deschis următorul nivel de școală, clasa Montessori Primar 2 (elevi de 9-12 ani).

A fost deschisă a doua grupă Montessori Primar 1 cu copii între 6-8 ani. La finele acestui an școlar, am închis gimnaziul.

În prezent, Montessori School of Bucharest funcționează cu o grupă de copii de 2-3 ani, 3 grupe de copii de 3-6 ani și - 2 clase de școală pentru nivelul 6-11 ani. Toate grupele de grădiniță și clasele de școală de la Montessori School of Bucharest îndeplinesc standardele internaționale Montessori AMI

Montessori Kindergarten of Bucharest este prima grădiniță Montessori din București, înființată în 2007 și este autorizată prin OM nr. 4707/01.10.2014 pentru nivelul preșcolar și nivelul Montessori Primar 2 și prin OM nr. 4681/18.08.2017 pentru nivelul Montessori Primar 1.

Dorim să oferim copiilor cu vârste cuprinse între 2 și 11 ani oportunitatea de a fi educați prin metoda alternativă Montessori, sprijinindu-i să descopere bucuria de a învăța și de a cunoaște abilitățile lor interioare, unicitatea persoanei și sensul profund al relației cu ceilalți.