Mesajul fondatoarei

Dragi părinți,

Am înființat această școală din dorința de a le oferi copiilor un mediu în care ei să se dezvolte armonios, să își descopere potențialul și să se construiască pe sine pe baza acestui potențial.

Prin atitudinea copiilor față de ei înșiși, față de dascăli și colegi, față de învățătură, ei pun bazele Omului ce vor deveni. Acesta este un proces care devine conștient în anii de școală. La grădiniță, copilul nu are capacitatea de a discerne ceea ce îl ajută să crească frumos și absoarbe tot din mediul în care lucrează, fie bun, fie dăunător. De aceea, deviza noastră pentru grădiniță este „Bucuria de a învăța”, pentru că ne străduim să îi oferim copilului doar elementele care îl cresc cu bucurie, spre bucurie.

La școală, însă, copilul intră într-o altă etapă de dezvoltare: aceea în care mintea rațională ia locul minții absorbante. Astfel, atitudinea conștientă este cea care îl duce către asumarea rolului pe care îl are în creșterea sa, în cunoașterea și atingerea potențialului său.

„Libertatea adevărată este o consecinţă a dezvoltării” zicea Maria Montessori, prin urmare noi punem accent pe dezvoltarea armonioasă a copilului, sub toate aspectele sale: emoţională, interpersonală, morală şi academică. Am constatat că libertatea decurge în urma echilibrului dintre toate acestea. Și pentru că în toate aceste aspecte învățăm cu toții – copii, dascăli și părinți – asumându-ne în mod conștient rolul nostru, credem că voința este un element important care le antrenează pe toate celelalte: asumare, prezență conștientă, efort susținut. Așadar, sloganul școlii noastre este: „Voința de a învăța. ”

În această măreaţă misiune, a cuceririi libertăţii, copilul se lansează ţinând strâns de mână părinţii şi pedagogii. Cele două braţe – părinţii şi dascălii - îl pot susţine doar de pe aceeaşi poziţie. 

Vă așteptăm cu drag să ne bucurăm împreună de parcursul copilului dumneavoastră spre construirea de sine.

Ana-Maria Brezniceanu,
Fondator Montessori School of Bucharest

 

&nbsp