Înscrieri

Înscrieri

Înscrierea noilor copii la școală începe cu o întâlnire cu părinții la Ziua Porților Deschise care are loc periodic de-a lungul anului școlar, pentru a vă familiariza cu metoda Montessori. Înscrierile au loc în primăvară, după reînscrierea școlarilor din anul curent. După ce părinții sunt anunțați în legătură cu locurile rămase disponibile în urma reînscrierii, are loc întâlnirea copilului cu învățătorul, pentru a ne cunoaște mai bine și pentru a stabili dacă Montessori School of Bucharest răspunde nevoilor tuturor părților implicate: copilul, familia lui și școala.

 

 

Pasul următor este completarea dosarului de înscriere, care va conține:

Documente administrative obligatorii:

 1. fișa de înscriere
 2. contract de parteneriat, care include clauza respectării regulilor interne ale școlii, prezentate în acest ghid
 3. copie certificat de naștere
 4. copie CI ale părinților/ tutorilor legali
 5. taxa de înscriere
 6. taxa de școlarizare

Documente educative obligatorii:

 1. fișa de evaluare de la grădinița/școala frecventată anterior
 2. copie a foii matricole de la școala frecventată anterior
 3. caracterizare a copilului din partea educatoarei/învățătoarei de la grădinița/școala frecventată anterior
 4. în situația în care copilul vine dintr-o altă grădiniță/școală Montessori, este obligatorie o caracterizare detaliată și o listă a prezentărilor primite de copil în acea grădiniță/școală. Pe baza acestor informații detaliate, învățătoarea va observa copilul în primele săptămâni de școală și va oferi feedback legat de achizițiile copilului dumneavoastră în prima ședință individuală.

 

Documente medicale obligatorii:

 1. fișa de consultații medicale completată de părinți
 2. buletin de analiză solicitat de cabinetul medical (exsudat faringian)
 3. aviz epidemiologic pentru (re)intrare în colectivitate
 4. adeverință medicală pentru înscrierea în colectivitate
 5. fișa de vaccinări
 6. documente care au fost eliberate de specialiștii pentru nevoi speciale la care a fost copilul: logoped, psiholog, psihiatru, neurolog etc. Acestea sunt vitale pentru ca școala să poată veni în întâmpinarea nevoilor reale ale copilului. În lipsa acestor documente, atunci cand ele sunt necesare, școala nu își poate asuma progresul copilului.
În funcție de disponibilitatea locurilor la grupa de vârstă la care doriți înscrierea, se pot face înscrieri oricând în cursul anului școlar. Pentru a verifica această disponibilitate, vă rugăm să completați formularul de înscriere.

Formular înscriere

În funcție de disponibilitatea locurilor la grupa de vârstă la care doriți înscrierea, se pot face înscrieri oricând în cursul anului școlar. Pentru a verifica această disponibilitate, vă rugăm să completați formularul de înscriere.