11-16 ani Curriculum britanic

11-16 ani Curriculum britanic

Pentru ciclul gimnazial și o parte din ciclul liceal, Școala MSB-MKB adoptă curriculum britanic. În ultimii 2 ani de liceu elevii se vor pregăti în sistem IB pentru Bacalaureatul Internațional. 

Echivalența claselor între sistemul britanic și cel românesc o regăsiți în tabelul de mai jos.

Programa britanică este potrivită pentru copilul dumneavoastră dacă priviți educația ca pe o călătorie, nu ca pe o destinație. Școlile care adoptă curriculum britanic încearcă să inspire tinerii să-și dorească să-și dezvolte abilitățile, iar evaluarea se bazează adesea pe ceea ce elevii "pot face", spre deosebire de ceea ce "știu". Elevii sunt încurajați să dezvolte gândirea critică și abilitățile de rezolvare a problemelor, precum și să gândească în mod creativ și să se dezvolte social, mai degrabă decât doar să memoreze și să-și amintească fapte.

Curriculum-ul din ciclul Lower Secondary, echivalent cu gimnaziul românesc (pentru elevi cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani) se bazează mai mult pe materii și vizează construirea capacității elevului de a lucra independent și de a gândi critic. În acest stadiu, accentul se pune pe expunerea elevilor la oportunități într-o gamă largă de subiecte, astfel încât să poată discerne către ce domenii se îndreaptă interesele lor. Evaluarea în această etapă se face prin observare formativă continuă și feedback în privința obiectivelor de învățare, care conduc la concluzii profesioniste privind nivelul la care se află copilul:  se îndreaptă către așteptările pentru nivelul său de vârstă,, îndeplinește aceste așteptări sau le depășește. În plus, o evaluare națională are loc la sfârșitul ciclului Key Stage 3 (KS3). Elevii din ciclul Upper Secondary, echivalent cu primii doi ani de liceu din învățământul românesc (pentru elevi cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani) urmează iGCSE (International General Certificate of Secondary Education). 

Obiectivele programului IBDP (International Baccalaureate Diploma Programme) pentru ultimii 2 ani de liceu sunt descrise în secțiunea următoare.