16-18 ani Curriculum IB

16-18 ani Curriculum IB

Noi încurajăm curiozitatea noastră, dezvoltând abilități pentru cercetare și investigație. Știm cum să învățăm independent și împreună cu alții. Învățăm cu entuziasm și menținem dragostea pentru învățare pe tot parcursul vieții.

Explorarea și Înțelegerea Conceptelor

Noi dezvoltăm și folosim înțelegerea conceptuală, explorând cunoștințele într-o gamă largă de discipline. Ne implicăm în probleme și idei cu semnificație locală și globală.

Gândirea Critică și Creativă

Folosim abilități critice și creative de gândire pentru a analiza și a acționa responsabil în fața problemelor complexe. Exercităm inițiativa în luarea deciziilor raționale și etice.

Comunicarea și Colaborarea Eficientă

Ne exprimăm în mod conștient și creativ în mai mult de o limbă și în multe moduri. Colaborăm eficient, ascultând cu atenție perspectivele altor indivizi și grupuri.

Integritate și Responsabilitate

Acționăm cu integritate și onestitate, având un puternic sentiment al echității și al justiției, și cu respect pentru demnitatea și drepturile oamenilor peste tot. Ne asumăm responsabilitatea pentru acțiunile noastre și consecințele lor.

Aprecierea Culturală și Empatia

Apreciem critic propriile culturi și istorii personale, precum și valorile și tradițiile altora. Căutăm și evaluăm o gamă de puncte de vedere, și suntem dispuși să creștem din această experiență.

Serviciu și Impactul Pozitiv

Arătăm empatie, compasiune și respect. Avem o angajare față de serviciu și acționăm pentru a face o diferență pozitivă în viața altora și în lumea din jurul nostru.

Bunăstare și Interconectivitate

Înțelegem importanța echilibrării diferitelor aspecte ale vieții noastre - intelectual, fizic și emoțional - pentru a atinge bunăstarea pentru noi și pentru alții. Recunoaștem interdependența noastră cu alte persoane și cu lumea în care trăim.

Reflecție și Adaptabilitate

Ne gândim cu atenție la lume și la propriile noastre idei și experiențe. Lucrăm pentru a înțelege punctele noastre forte și slabe în scopul de a susține învățarea și dezvoltarea personală.

Curaj și Inițiativă

Abordăm incertitudinea cu gândire și determinare; lucrăm independent și cooperativ pentru a explora idei noi și strategii inovatoare. Suntem inventivi și rezilienți în fața provocărilor și schimbărilor.

Acestea sunt principiile pe care le urmărim ca și elevi IB.