Misiune și valori


Misiunea noastră este de a promova educația de tip Montessori la un nivel cât mai înalt, respectând fiecare copil în parte și încurajându-l să se dezvolte în ritmul său propriu, cultivându-i dorința de cunoaștere. Unul dintre scopurile de bază este de a forma copii independenți, toleranți, responsabili, precum și de a forma minți flexibile și creative, care se adaptează rapid la complexitatea societății actuale. Pentru a atinge aceste obiective, oferim:

  • lucru individualizat cu fiecare copil în parte;
  • curriculum holistic care se adresează copilului atât din punct de vedere intelectual, cât și spiritual și fizic;
  • materiale speciale într-un mediu pregătit și ordonat logic;
  • educatori pregătiți în pedagogia Montessori, în centre autorizate din țară și din străinătate.

Unul dintre motivele pentru care părinții optează pentru școala noastră îl reprezintă mediul emoțional și social armonios. Acest mediu este un organism viu și fiecare membru al comunității noastre – copil, părinte, bunic, cadru didactic sau nedidactic – îl influențează.

Cele trei reguli de aur care mențin mediul sigur pentru dezvoltarea emoțională sănătoasă a copilului sunt: respectul față de sine, respectul față de ceilalți, respectul față de mediul fizic.

Copiii vin de acasă cu valorile familiei și școala are nevoie de un parteneriat constant cu familia în această privință pentru că, indiferent de străduința noastră de a le insufla copiilor anumite valori, valorile familiei vor prevala în atitudinea lor. Astfel, părinții sunt cei care îi învață în primul rând pe copii să fie onești, punctuali, empatici față de alți copii și respectuoși față de adulți, să fie curați și ordonați și să mențină curățenia în jurul lor, să respecte proprietatea celuilalt. Ca școală, este de datoria noastră să întărim aceste atitudini și să creăm împreună un mediu armonios.