Mai mult decât curriculum - Antreprenoriat

Mai mult decât curriculum - Antreprenoriat

Învățarea bazată pe investigație

Învățarea bazată pe investigație se bazează pe participarea activă a elevilor, implicându-i în formularea întrebărilor și aducându-le experiențe din viața reală. Baza acestei metode este să canalizeze procesul de gândire al elevilor prin întrebări și să îi ajute să învețe "cum să gândească" în loc de "ce să gândească". Învățarea bazată pe investigație este un proces de învățare care implică elevii prin realizarea de conexiuni cu lumea reală prin explorare și întrebări de nivel înalt.

Este o abordare a învățării care încurajează elevii să se angajeze în rezolvarea problemelor și în învățarea experiențială. În lumea noastră se întâmplă atât de multe lucruri pe care merită ca elevii noștri să le descopere și să le experimenteze. Lăsând spațiu în lecțiile lor pentru curiozitatea autentică să prindă rădăcini, profesorii pot permite o învățare mai profundă. Din perspectiva unui profesor, învățarea bazată pe investigație se concentrează pe mutarea elevilor dincolo de curiozitatea generală în domeniul gândirii critice și al înțelegerii. Trebuie să încurajezi elevii să pună întrebări și să îi sprijini în procesul de investigație, înțelegând când să începi și cum să structurezi o activitate de investigație.

 

INTERDISCIPLINARITATEA

Odată ce aducem experiențe din viața reală elevilor, ei descoperă că lumea din jurul lor nu este împărțită în porțiuni mici folosind cunoștințe dintr-un singur domeniu. Dimpotrivă, ei descoperă că matematica este necesară în cartografie, fizica este esențială atunci când studiezi mușchii și scheletul etc. Interdisciplinaritatea apare natural și devine o mentalitate, nu o metodă.

ANTREPRENORIAT - PENTRU GIMNAZIU

Educația nu este doar despre aspectele academice, despre transmiterea cunoștințelor. Cunoștințele sunt într-adevăr foarte importante pentru deciziile informate. Dar educația este și despre viață.