Obiective

Obiective

Ca să se poată ajunge la profilul IB de mai jos, îi educăm pe copii în spiritul acestor principii încă de mici.

 

 

PROFILUL ELEVULUI IB

Scopul tuturor programelor IB este acela de a dezvolta oameni cu spirit internațional care, recunoscându-și umanitatea comună și tutela comună a planetei, contribuie la crearea unei lumi mai bune și mai pașnice.

În calitate de cursanți IB, ne străduim să fim:

 

CURIOZITATE

Ne cultivăm curiozitatea, dezvoltându-ne abilitățile de investigare și cercetare. Știm să învățăm independent și împreună cu ceilalți. Învățăm cu entuziasm și ne menținem dragostea pentru învățare pe tot parcursul vieții. 

 

CUNOAȘTERE

Dezvoltăm și folosim înțelegerea conceptuală, explorând cunoștințele dintr-o serie de discipline. Ne implicăm în probleme și idei care au o semnificație locală și globală. 

 

GÂNDIRE CRITICĂ

Folosim abilități de gândire critică și creativă pentru a analiza și a acționa în mod responsabil cu privire la probleme complexe. Ne exercităm inițiativa în luarea unor decizii raționale și etice. 

 

COMUNICARE

Ne exprimăm cu condescendență și creativitate în mai multe limbi și în mai multe moduri. Colaborăm eficient, ascultând cu atenție perspectivele altor persoane și grupuri. 

 

PRINCIPII

Acționăm cu integritate și onestitate, cu un puternic simț al echității și al justiției și cu respect pentru demnitatea și drepturile oamenilor de pretutindeni. Ne asumăm responsabilitatea pentru acțiunile noastre și pentru consecințele acestora. 

 

OPEN-MINDED

Apreciem în mod critic propriile noastre culturi și istorii personale, precum și valorile și tradițiile altora. Căutăm și evaluăm o serie de puncte de vedere și suntem dispuși să ne dezvoltăm din această experiență. 

 

GRIJĂ

Dăm dovadă de empatie, compasiune și respect. Avem un angajament de serviciu și acționăm pentru a face o diferență pozitivă în viețile celorlalți și în lumea din jurul nostru.

 

RISK-TAKERS

Abordăm incertitudinile cu clarviziune și determinare; lucrăm independent și în cooperare pentru a explora idei noi și strategii inovatoare. Suntem inventivi și rezilienți în fața provocărilor și a schimbărilor.

 

ECHILIBRU

Înțelegem importanța echilibrării diferitelor aspecte ale vieții noastre - intelectual, fizic și emoțional - pentru a obține bunăstarea pentru noi înșine și pentru ceilalți. Recunoaștem interdependența noastră cu ceilalți oameni și cu lumea în care trăim.

 

INTROSPECȚIE

Luăm în considerare în mod reflexiv lumea și propriile idei și experiențe. Ne străduim să ne înțelegem punctele forte și punctele slabe pentru a ne sprijini învățarea și dezvoltarea personală.