Oferta MSB

Oferta MSB

Nivelul primar al Școlii Montessori din București este autorizat de Ministerul Educației Naționale prin OM nr. 4681/08.08.2017 pentru ciclul Primar 1 Montessori (6-9 ani) și prin OM nr. 4707/01.10.2014 pentru ciclul Montessori Primar 2 (9-12 ani).

Școala Montessori București vă oferă:

  • cadre didactice instruite în pedagogia Montessori sub egida Asociației Montessori Internationale;
  • profesori de limba engleză și asistenți de învățător, pregătiți pentru a sprijini activitatea acestora;
  • medic școlar, asistent medical, consilier școlar;
  • profesori colaboratori pentru orele complementare: muzica, pictura, educatie fizica, franceza, religie;
  • principiile și valorile noastre sunt expuse în Ghidul Părinților, parte integrantă a contractului

Școala Montessori din București s-a deschis în 2011, cu o clasă pentru copii de 6-9 ani. A fost o creștere și o continuitate firească pentru copiii noștri de la Grădinița Montessori din București, deschisă în 2007.

Educația într-o școală Montessori corespunde specificului dezvoltării psihologice a copilului, iar materialele Montessori asigură trecerea firească a copilului de la explorarea senzorială la cea abstractă.

Într-o școală Montessori, evaluarea este un proces discret care lasă copilului bucuria de a învăța. Învățarea – individuală sau în grupuri mici – se bazează pe cooperare, nu pe competiție. Educația Montessori facilitează dezvoltarea caracterului copilului: devine responsabil și independent, modest și prietenos, are simțul valorii și al apartenenței la grupul din care face parte. Prin urmare, scopul metodei Montessori este educația, nu școlarizarea. Iar a educa înseamnă, etimologic vorbind, a scoate în evidență potențialul.

Un răspuns la întrebarea „De ce o școală Montessori?” este dat de Kristin McAllister-Young, beneficiară a acestui tip de educație până la vârsta de 12 ani, astăzi educatoare Montessori la o grădiniță din San Marco, California. „Pentru mine, în fiecare dimineață la școala Montessori era o versiune fascinantă a familiei de acasă – un loc în care părerile și interesele mele erau apreciate, unde oamenii mă încurajau să nu accept niciodată un răspuns ca finalul întrebărilor, ci să-l folosesc ca o scânteie pentru o nouă sursă de cercetare. Am fost apreciată și respectată ca membru al unei comunități de studiu; atuurile mele au fost recunoscute și am fost susținută acolo unde am luptat." (Kristin McAllister-Young).

Prin viziunea, misiunea și valorile sale, Școala Montessori din București îți oferă o școală despre care copiii tăi vor putea într-o zi să spună același lucru.