Școala

CircleTime.JPG

Educația dintr-o școală Montessori corespunde cu specificul dezvoltării psihologice a copilului iar materialele Montessori asigură trecerea firească a copilului de la explorarea senzorială la operarea în abstract.


Montessori School of Bucharest - Școala Montessori București s-a deschis în 2011, cu o clasă pentru copii de 6-9 ani. A fost o creștere firească și o continuitate pentru copiii noștri de la Montessori Kindergarten of Bucharest - Grădinița Montessori București, deschisă în 2007.

În septembrie 2014 creșterea a continuat cu o nouă clasă Montessori, pentru copii de 9-12 ani. 


De ce o școală MONTESSORI?

Într-o școală Montessori evaluarea este un proces discret care îi lasă copilului bucuria de a învăța. Învățarea - individuală sau în grupuri mici - are la bază cooperarea, nu competiția. Educația Montessori îi înlesnește copilului formarea caracterului: devine responsabil și independent, modest și prietenos, are simțul valorii și al apartenenței la grupul din care face parte. Scopul metodei Montessori este așadar educația, nu școlarizarea. Iar a educa înseamnă, etimologic vorbind, a scoate la lumină potențialul (lat. ex. ducere = a extrage).

Un răspuns la întrebarea "De ce o școală Montessori?" îl dă Kristin McAllister-Young, beneficiară a acestui tip de educație până la vârsta de 12 ani, astăzi educator Montessori la o grădiniță din San Marco, California.

"Fiecare dimineață în școala Montessori era pentru mine o versiune fascinantă a căminului familiei - un loc în care opiniile și interesele mele erau valorizate, unde oamenii mă îndemnau să nu accept niciodată un răspuns ca pe un sfârșit al întrebărilor, ci să îl folosesc ca pe o scânteie pentru o nouă sursă de cercetare. Eram apreciată și respectată ca un membru al unei comunități de studiu; punctele mele forte erau recunoscute și eram sprijinită acolo unde aveam greutăți." (Kristin McAllister-Young). Citiți tot articolul aici


1DayOfSchool.JPG

Prin viziunea, misiunea și valorile sale Montessori School of Bucharest - Școala Montessori București vă propune o școală despre care copiii dumneavoastră să poată spune într-o zi același lucru. 
Copyright © 2007-2017 Montessori School of Bucharest. All rights reserved